2021 Tissot Mirası Üzerine Yeni Test 1973

Saat koleksiyoncuları, cesur yarışçıların pistte on yıllık maceralarına gönderme yapan yeni Tissot Heritage 1973’ü görür görmez zamanda bir yolculuğa çıktılar. 1970’ler genellikle Formula 1 yarışlarının en büyük on yılı olarak anılsa da, kesinlikle kazalara meyilli bir dönemdi. İnsanlar istatistiklere değil, büyük ölçüde sürücülerin risk almaya istekli olmalarına bağlı olarak hikayelere şaşırdı. Piste çıkan herkes sadece bir atlet değil, aynı zamanda modern zamanların popüler bir gladyatörüydü. Oval biçimli kasa, zıt renkli alt kadranlar ve mantar biçimli butonlar tarihsel ilhamı yansıtıyor. Kronometre işlevi, delikli dana derisi kayışı ve takimetre ölçeği ile yarış dünyasıyla bağlantı açıktır. İkincisi, sürücülerin araçlarının ortalama hızını hesaplamasına yardımcı olan bir analog yardımdır.
Bu ek işlev, Tissot Navigator 1973’te piyasaya çıktığında mevcuttu ve çağdaş sahte Rolex saatlerimiz için ilham kaynağı oldu. Bu atalardan kalma saatin farklı renkte alt kadranları da var, ancak Navigator kadranın ortasından geçen dakikaları saydığı için yalnızca iki tane var. Bu, Tissot’un yeni saatin merkezi kronograf koluna aktardığı çarpıcı turuncu okun kökenidir.
43 mm x 46,5 mm kasa ölçülerine sahip yeni model, zamanımızın ruhuna uygun ancak ince bilekler için şart değil. Çelik kasa, etkileyici bir şekilde düzgün bir şekilde işlenmiş bir yüzeye sahiptir. Sonuç olarak, kasa, yalnızca kayış pabuçlarının tabanındaki keskin kenarların hafifçe gizlendiği, her yönden yüksek kaliteli bir izlenim bırakıyor. Keskinlikleri saati takarken belli olmuyor, ancak parmak uçlarınızla dokunduğunuzda fark ediliyor. replika Tissot saatlerinde neredeyse her zaman olduğu gibi, kasa arkası vidalanmak yerine bastırılıyor. Bu, saatin yapımı için basit bir çözüm ve kasanın su geçirmezliğini 1 metre derinliğe kadar olumsuz etkilemiyor. 100 metre.
Öte yandan, tepenin ve iticilerin çalışması arzulanan çok şey bırakıyor. Ayrıca, mekanizmanın dekorasyonu çekicidir. Ne yazık ki, test saatimiz, zamanlama ve aşınma testlerinin kanıtladığı gibi, günde 10 saniyeden fazla kazandı. Ek olarak, geçen küçük yelkovan dinlenme konumunda %100 dikey değildir, ancak bir miktar sola doğru eğilmiştir. Vintage ve spor replika saat sevenler, Heritage 1973 modelini seçerlerse bu kusuru kabul etmek zorunda kalacaklar. Ama belki de bu küçük kusuru, başarının teknolojiye ve başarının daha az dayandığı otomobil yarışlarının ihtişamlı günlerinin cüretkar istismarlarını hatırlatan bir güzellik olarak yorumlayacaklar. mühendislik ve daha fazlası sürücülerin tutkusu ve karizması üzerine.